Voedingsintolerantietest – LOS te boeken

Peper&Peen orthomoleculaire therapieBij Praktijk PEPER&PEEN, is het uitvoeren van de voedingsintolerantietest een vast onderdeel van de therapie.

Maar als je alleen wilt weten of jij last hebt van een voedingsintolerantie, geen advies wilt op het gebied van supplementen, en/of je eerst kennis wilt maken met de orthomoleculaire therapie, dan kun je de voedingsintolerantietest ook los boeken. Zonder verder enige verplichting.

Voedingsintoleranties

Voedingsintoleranties komen veel voor. In het ziekenhuis wordt getest op allergie maar niet op intolerantie, terwijl dit veel klachten kan geven. Op het moment dat je voeding eet waar je intolerant voor bent, verzwakt de gezondheid van de darmen en daarmee de afweer. Bij verzwakte darmen ben je weer sneller intolerant voor voeding. Een vicieuze cirkel.

Bij darmklachten en huidklachten

Heb jij last van diarree, buikpijn, obstipatie, een opgeblazen gevoel? Van huidproblemen zoals rosacea, acné, psoriasis, eczeem? Dan zou het kunnen dat je een voedingsintolerantie hebt.

Meest voorkomende klachten voedingsintolerantie

Opgeblazen gevoel Migraine/hoofdpijn Chronische vermoeidheid Hoesten
Loopneus Prikkelbare Darm Syndroom Buikpijn Huidproblemen

(jeuk/roodheid/eczeem)

Acute klachten

Angio-oedeem (vochtophoping in de huid) Opvliegers Snelle hartslag Lage bloeddruk

Overige klachten, zoals

ADD/ADHD Acné Angstaanvallen Burn-out
Obstipatie Depressie Diabetes Diarree
Duizeligheid Hormonale verstoring Haaruitval Hypertensie
Infectiegevoeligheid Obesitas Sinusitis (neusbijholteontsteking) Slechte nachtrust
Stemmingswisselingen Uitputting Verzuring Winderigheid

Voor één bedrag worden de 31 meest voorkomende voedingsallergenen onderzocht. Dit zijn:

Amandel Erwt Kabeljauw Komkommer Pompoen Sojaboon
Ananas Gemengde peper Kerriepoeder Melk Rijst Spelt
Appel Gluten Kippeneiwit Paprika Rogge Tarwe
Bleekselderij Haver Kiwi Perzik Rund Tomaat
Caseïne (Melkeiwit) Hazelnoot Knoflook Pinda Schol Varken
Zalm

Daarom heeft José H. de voedingsintolerantietest laten uitvoeren

Ik ben erg blij dat ik de voedingsintolerantie test heb laten doen bij Evelien
Ik had al langere tijd van klachten waarbij ik niet de vinger erop kon leggen waar deze klachten vandaan kwamen. Eén van de grootste klacht was stress in mijn lijf ‘s nachts. Ik sliep goed in maar werd altijd na 2 of 3 uur wakker en had dan ongeveer 1 ½ uur last van onrust in mijn hoofd, onrustige benen en niet stil kunnen liggen.

Alcohol, vet en suiker had ik zelf al bedacht, maar toen ik daarmee stopte en de klachten niet weggingen heb ik uiteindelijk de test laten doen.

Toen daar een enorme intolerantie voor koemelk, geiten- en schapenmelk (en dus ook kazen) uitkwam was ik echt verbaasd. Maar toen ik de weken daarna, met behulp van Evelien (want het viel niet mee), alle producten in mijn keuken en koelkast ging vervangen voor koemelk vrije producten en mijn maaltijden daarop aan ging passen, veranderde er een hoop in mijn lijf.

De onrust verdween en ik sliep weer nachten door. En natuurlijk lig ik nog wel eens wakker, maar niet van de onrust in mijn lijf en dat is zo heerlijk, dat ik mij graag hou aan koemelkvrij eten en drinken. En als ik nu iets eet waar koemelk in zit merk ik dat gelijk met dezelfde onrust klachten of buikkrampen.

Soms ben ik dan verbaasd en moet alle pakken nakijken en dan blijkt toch dat er in een product toch melk zat waarvan ik het nooit had verwacht. Als je het mij vraagt zou ik iedereen willen adviseren om zo’n voedingsintolerantie test te laten doen en eens te proberen om datgeen wat er uit te test komt te laten staan en te kijken wat het met je doet. Mij werd geadviseerd om een hele periode geen koemelk te eten of drinken en daarna weer eens een keer te proberen. Nou het moet wel héél erg lekker zijn voor ik die stap weer ga nemen.

Hoe werkt het?

 1. Boek online een afspraak voor een Intakegesprek van 45 minuten met uitleg over de rol van voedingsintoleranties bij darmklachten, huidklachten en andere chronische ongemakken.
 2. Je laat bloedprikken op een priklocatie bij jou in de buurt (zie hieronder).
 3. Je stuurt het bloed per post naar het laboratorium waar het onderzocht wordt op de 31 meest voorkomende voedingsmiddelen.
 4. Na 3 weken bespreken we de uitslag van het onderzoek telefonisch of via FaceTime.

Wat kost het?

De totale kosten bedragen € 197,50.
Klanten van Beauty Lounge Laura ontvangen een extra korting.

Deze test is geschikt voor jou als je:

 • Wilt weten of een voedingsintolerantie de oorzaak is van jouw darm,- huidproblemen en/of andere klachten.
 • Gemotiveerd bent om jouw voedingspatroon aan te passen.
 • Op een structurele manier wilt werken aan vermindering van jouw klachten.

Boek hier jouw afspraak

Via deze link kun je een afspraak inplannen. Je ontvangt per e-mail een bevestiging met aanvullende informatie. Heb je deze niet ontvangen? Kijk dan even in jouw SPAM.

Prikpunten

 1. Den Haag – DC klinieken (bij Haagse Hogeschool) 
  Voor openingstijden en adres, en informatie over maken afspraak, klik hier. Bloedafname via DC Klinieken Den Haag en Voorschoten is gratis.
 2. SCAL
  Deze organisatie heeft vestigingen in Leiden, Alphen a/d Rijn, Noordwijk en omgeving. Voor openingstijden en adres, zie link. Kosten bloedafname: € 17,-
 3. STAR-SHL
  Prikpunten van STAR-SHL vind je in de regio van Gorinchem, Hoekse Waard, Land van Heusden en Altena/Bommelwaard, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Kosten bloedafname: € 17,-

Vergoeding zorgverzekering (2022)

Ben je aanvullend verzekerd, dan kun je een deel van de kosten vergoed krijgen. Op dit moment vergoeden de volgende verzekeraars de kosten van een consult (vraag dit echter altijd na bij jouw verzekeraar om teleurstellingen te voorkomen!)

Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen,

ONVZ, PNOzorg en VvAA
€ 30 per dag. Aanvullend verzekerd, variabele vergoeding van 30 tot 75 euro.

De Friesland
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen