Even voorstellen

Evelien van TolAls je kinderen vraagt wat ze later willen worden, zeggen ze steevast dokter, brandweerman of stewardess. Toch kan je ook toevallig in een beroep belanden, waar
je heel gelukkig van wordt. Zoals orthomoleculair therapeut.

In mijn tienerjaren had ik het net als alle andere pubers best moeilijk met alle veranderingen in mijn lichaam, het vinden van mijn plaats in de wereld en alle daarbij behorende strubbelingen.

Kleine interventie, groot resultaat

Ik besloot orthomoleculaire voedingsleer en therapie (ook wel orthomoleculaire geneeskunde) te gaan studeren. De combinatie van voeding, gezondheid en mensen fascineerde me. Ik herinner me nog goed dat ik tijdens mijn studie iemand ontmoette die aan winterdepressies leed. Ik raadde haar een tweetal voedingssupplementen aan en niet lang daarna hoorde ik dat ze voor het eerst sinds jaren geen winterdip had gehad. Dat gaf een geweldig gevoel!

Orthomoleculaire praktijk Rijswijk

Inmiddels heb ik in mijn praktijk al veel mensen geleerd om naar hun lichaam te luisteren en met voeding en supplementen een gezonder en energieker leven te lijden.

Naast mijn praktijk werk ik bij een octrooi- en merkenbureau. Ik hou me daar bezig met marketing en communicatie. Dat lijkt heel wat anders, maar ook daar verdiep ik me in wat anderen bezighoudt, in wat ze nodig hebben en probeer ik daar mijn boodschap zo goed mogelijk op af te stemmen.

Orthomoleculaire voeding

En (chemische) medicijnen? Daar ben ik niet op tegen, maar ik raad je wel aan eerst te kijken hoe ver je kunt komen met dat wat de natuur ons geeft: een overvloed aan gezonde voedingsstoffen, verpakt in kleurige, geurige, verrukkelijke groenten, vis, noten, zaden en fruitsoorten. Daar kan geen pil tegen op!